Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dboard
Nysa Zamri

Ya Allah, Terimalah Taubatku :'
Sunday, December 16, 2012 | 4:03 PM | 0 comments
Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum :)

okay, seperti biasa, dah lama tak update. kalau bilik ni, dah sesawang. hahah
First of all, diharap semua warga di luar sana berada dalam keadaan sihat wal'afiat, Insyallah ;>

hurmm, sebenarnya rasa sayu, seram, takut, sedih, mcm2 perasaan bercampur baur bila nak bukak cerita untuk post kali ni.
tapi, tjuan nysa hanya untuk berkongsi apa yg nysa alami. lepas ni, jgn lupa berselawat pada Allah yg Maha Esa dan Nabi Muhammad SAW :)
Okay? okay, Bismillah....


Dalam 2/3 mggu lepas, nysa terlajak solat subuh. Astaghfirlahhalazam.. Maaf lah ya, penat mcm mana pun spatutnya tak boleh tnggal solat, tapi nysa tertnggal -,- *tak senonoh.
Masa tgh sodapp dibuai mmpi tu, nysa mmpi sesuatu yg nysa tak penah terfikir seumur hidup nysa. Ya Allah,  betapa besarnya namaMu.
Haish, belum pape nysa dah nangis. rasa seram sejuk je.
ALLAH ALLAH ALLAH!

Dalam mmpi tu
Nysa sorang2, takde kawan, mak mana ayah mana, adik semua takde. Nysa tak pkai tudung. Masa tu nysa ada dekat sesuatu tmpat yg amat panas. Kelihatan mcm laut yg terbentang luas. Tapi bukan. Benda tu mcm lava yg panas sgt dgn menggelegak. Masa tu nysa tgk org lain mcm tak takut lngsung. Maaf nak ckp tapi mcm org hilng iman. Takde yg mnjerit, takde yg menangis keinsafan, sorang pn takde.
Lebih dahsyat lagi, dalam mmpi tu, bila semua org kata "tengok tu! atas sana!" Allahuakbar! satu bebola api yg panasnya tak terkata bakal mnghempap nysa.
Chak! Nysa trbangun.
Nysa terus tak dpt tido. Bngun dari katil, pergi turun tngkat bawah, nmpak mak, pegi dekat mak. Mak kata, aii baru bgun? dah, pegi sarapan sana. Nysa jawab, hmm mcm takde selera la mak. Then mak Nysa boleh buat loyar buruk dia. hahah, mak kata " haihh? org kata kalau takde selera tu nak mati namanya" tergelak dgr xD Nysa cerita semuanya kt mak.
Sebelum mmpi tu dtg, Nysa akan nangis bila tgk org baca alQur'an, tgk Zikir Allah dlm tv. Ada niat untuk mulakan titik perubahan. Tapi taktau mcm mana nak mulakan. Bila mmpi tu singgah dlm tido, Nysa sedar, dan tahu sekarang, Nysa salah. Sepatutnya dah lama nysa berubah.  Aku berdosa YA ALLAH.
Nysa ada pegi camp, namanya camp Inspired Jannah under Dato' Dr. Fadhilah Kamsah *my idol! ^_^
kat sana dibahagikan group. lpastu akan disemak bcaan dlm solat, bacaan alQur'an. Turn nysa, Alhamdulillah akak fasi tu kata lncar. Akak fasi tu tanya mcm mana boleh bawa kepada perubahan mcm skrg? nysa bru nak bukak mulut je dah mngalirkn air mata. *sorry, gembeng X'D
Allah..

Korang, tiada pksaan dlm Islam. TAPI AKU NAK PAKSA JUGAK!
hikhik, eceh gurau saja xD
jom, kita dekatkan diri kita pada Allah :) kita akan rasa satu ketenangan, kepuasan yg taktau mcm mana nak terngkan. tapi, best, cool je. serious ;>
Kita sama2 mnuntut ilmu Allah, Insyallah kita akan dpt gnjaran didunia dan diakhirat.
Kita manusia yg tak smpurna. dosa kecil atau dosa besar, kita tetap pernah melakukan dosa, jadi bertaubatlah. Bumi pun sudah tua :)
Lepas ni, tegur2 lah nysa kalau nysa ada buat kesalahan pd semua. Nysa minta maaf :)
Salam Ukhwah.
Assalamualaikum :)










Older Post
Disclaimer



Bonjour fellas! Thank you for your visit and do leave your footprint on my tagboard. *wink

Navigations

Entries About Links

Tagboard


HeartBeat


Credit